مكونات عجينة البقلاوة :
- 2 كوب دقيق
- رشة ملح
- نصف كوب ماء
- 3 ملعقة كبيرة زيت
- نشا للفرد(حوالى ربع كيلو)
- تلت كيلو سمنة بلدى سايحة
- ربع كيلو فستق مجروش
- 2 ملعقة كبيرة سكر
- 2 ملعقة كبيرة سمنة سايحة
- 2 ملعقة كبيرة ماء ورد
مكونات السيرب: السيرب هو الشربات او القطر)
- كوب ونصف سكر
- كوب ماء
- عصير نصف ليمونة
اول حاجة ده نوع الدقيق اللى استخدمته وممكن اى نوع تانى طبعا
اول شي هو نوع الدقيق اللي هتستخدميه وممكن تستخدمي اي نوع طبعاً حسب برغبتك وايش متوفر عندك .
حطي الدقيق والملح والزيت في اناء العجن .
قلبيهم وضيفي عليهم نص كأسة ماء .
عجنيهم منيح وخلي العجينة طريقة شوية .
قسمي العجينة لـ 12 قطعة وقلبيها في النشا واتركي العجينة ترتاح تلت ساعة .
حضري الحشوة وضيفي على الفستق سمنة سايحة وسكر وماء ورد وقلبيهم مع بعض كويس .
وبعد ما ترتاح العجينة حطي القطع فوق بعضها وبين كل قطعة والتانية كمية كافية من النشا واضغطي عليهم بأيدك .
وابدي افردي العجينة من كل الجهات بنشابة بقلاوة او اي نشابة عادية ، وحاولي رقي العجينة على قد ما بتقدري وطبعاً قبل ما تفردي العجينة رشي نشا على الطاولة او المكان اللي بتفرديها عليه .
وهتكون على شكل مربع وحطي في بداية العجينة كمية كافية من الفستق
لفيها مرتين .
قطعيها
والعجينة اللي حشتيها قطعيها على شكل مثلثات .
ورصي القطع في صينة مدهونة
وكرري اللي عملتيها لغاية ما تخلصي العجينة وممكن تقطيعها بأي شكل تاني تحبيه ،
واقطعي جزء بالطول من العجينة واطوي طرفها زي ما بتعملي مع السمبوسة .
واقطعي هتلاقي عندك مثلث .
افتحيه واحشيه
وطلعيها تاني يوم وشيلي من على وجها النشأ بالفرشاية وحطي سمنة سايحة .
وبعد ما خلصتي الصينية وقبل ما تحطي السمنة اذا كان الجو حر عندك وكل شي سايح حطيها في الثلاجة لتاني يوم .
والسمنة هذه مش كثيرة لأنها لازم تستوي في كمية كافية من السمنة وعشان تورق جوة الفرن يعني الطباقات تفصل عن بعضها ، وهي بتتحمر في السمنة جوة الفرن ،
دخليها في فرن حرارته متوسطة ومسخن مسبقاً ، ولما تستوي طلعيها وصفيها من السمنة الزيادة وحطي عليها السيرب "القطر" ولازم يكون بارد .
وبإمكانك استبدال السمنة بزبدة بس أكيد البقلاوة بالسمنة هتكون احلى ، وفيه ناس بتعمل الوصفة هذه بعجينة الجلاش الجاهزة اللي بتشتريها من برة ، بس الحقيقة طعم الجلاش الجاهز مختلف عن طعم عجينة البقلاوة جداً ، والدليل ان البقلاوة اللي بتشتريها من محلات الحلويات طعمها مختلف عن عجينة الجلاش الجاهزة اللي بتعمليها في البيت
صفي البقلاوة من السيرب الزيادة وهذا شكلها النهائي .
الابتساماتEmoticon