free log

طريقة عمل بقلاوة بالفستق (الخطوات بالصور)





مكونات عجينة البقلاوة :

  • 2 كوب دقيق
  • رشة ملح
  • نصف كوب ماء
  • 3 ملعقة كبيرة زيت
  • نشا للفرد(حوالى ربع كيلو)
  • تلت كيلو سمنة بلدى سايحة
مكونات الحشو:
  • ربع كيلو فستق مجروش
  • 2 ملعقة كبيرة سكر
  • 2 ملعقة كبيرة سمنة سايحة
  • 2 ملعقة كبيرة ماء ورد

مكونات السيرب: السيرب هو الشربات او القطر)

  • كوب ونصف سكر
  • كوب ماء 
  • عصير نصف ليمونة
طريقة التحضير :
اول حاجة ده نوع الدقيق اللى استخدمته وممكن اى نوع تانى طبعا 


اول شي هو نوع الدقيق اللي هتستخدميه وممكن تستخدمي اي نوع طبعاً حسب برغبتك وايش متوفر عندك .



حطي الدقيق والملح والزيت في اناء العجن .



قلبيهم وضيفي عليهم نص كأسة ماء .



عجنيهم منيح وخلي العجينة طريقة شوية .



قسمي العجينة لـ 12 قطعة وقلبيها في النشا واتركي العجينة ترتاح تلت ساعة .




حضري الحشوة وضيفي على الفستق سمنة سايحة وسكر وماء ورد وقلبيهم مع بعض كويس .




وبعد ما ترتاح العجينة حطي القطع فوق بعضها وبين كل قطعة والتانية كمية كافية من النشا واضغطي عليهم بأيدك .




وابدي افردي العجينة من كل الجهات بنشابة بقلاوة او اي نشابة عادية ، وحاولي رقي العجينة على قد ما بتقدري وطبعاً قبل ما تفردي العجينة رشي نشا على الطاولة او المكان اللي بتفرديها عليه .





وهتكون على شكل مربع وحطي في بداية العجينة كمية كافية من الفستق 



لفيها مرتين .





قطعيها 



والعجينة اللي حشتيها قطعيها على شكل مثلثات .



ورصي القطع في صينة مدهونة 



وكرري اللي عملتيها لغاية ما تخلصي العجينة وممكن تقطيعها بأي شكل تاني تحبيه ، 
واقطعي جزء بالطول من العجينة واطوي طرفها زي ما بتعملي مع السمبوسة .



واقطعي هتلاقي عندك مثلث .



افتحيه واحشيه 


وطلعيها تاني يوم وشيلي من على وجها النشأ بالفرشاية وحطي سمنة سايحة .

وبعد ما خلصتي الصينية وقبل ما تحطي السمنة اذا كان الجو حر عندك وكل شي سايح حطيها في الثلاجة لتاني يوم .



والسمنة هذه مش كثيرة لأنها لازم تستوي في كمية كافية من السمنة وعشان تورق جوة الفرن يعني الطباقات تفصل عن بعضها ، وهي بتتحمر في السمنة جوة الفرن ، 

دخليها في فرن حرارته متوسطة ومسخن مسبقاً ، ولما تستوي طلعيها وصفيها من السمنة الزيادة وحطي عليها السيرب "القطر" ولازم يكون بارد .


وبإمكانك استبدال السمنة بزبدة بس أكيد البقلاوة بالسمنة هتكون احلى ، وفيه ناس بتعمل الوصفة هذه بعجينة الجلاش الجاهزة اللي بتشتريها من برة ، بس الحقيقة طعم الجلاش الجاهز مختلف عن طعم عجينة البقلاوة جداً ، والدليل ان البقلاوة اللي بتشتريها من محلات الحلويات طعمها مختلف عن عجينة الجلاش الجاهزة اللي بتعمليها في البيت 

صفي البقلاوة من السيرب الزيادة وهذا شكلها النهائي .









الابتساماتEmoticon